Síremlék, sírkő készítés

Ezen az oldalon megtalálhatja mindazon információkat, melyek az Önnek leginkább megfelelő sír kiválasztásához szükségesek.

Miket kell figyelembe venni a sírkő kiválasztásánál?
A méretet, formát, anyagminőséget, színt, a kiegészítőket, a betűk típusát és fajtáját és nem utolsó sorban az árat.

Méret - Általában a sírok méret szerint három csoportra oszthatók. Szimpla, dupla, és urna sírok. Természetesen ezen belül változhatnak a méretek. Különböző temetőkben eltérő szabványok léteznek, ez legtöbbször attól függ kinek a fenntartásában van a temető, és ott mit ír elő a helyi rendelet. Természetesen a megrendelő kérésére bármilyen méretű sírt tudunk készíteni, ha ezt a körülmények lehetővé teszik.

Forma - A megfelelő formát kiválaszthatja a sírkő katalógusainkból, saját referencia albumunkból, de akár egy ön által hozott kép alapján is.

Anyagminőség - Az anyag minősége szempontjából két nagy csoport létezik:

  • A vulkanikus kőzetek.: gránit, szienit, riolit, dácit, gabró, stb. mely anyagok nagy többsége fagyálló nagyon jól ellenáll az időjárás viszontagságainak.
  • Másik csoportjuk az úgynevezett üledékes kőzetek: márvány, mészkő.
    Ha ezekből az anyagokból szeretné elkészíttetni a sírkövet, számolnia kell azzal, hogy nem túl hosszú idő elteltével a kő elveszíti fényét, „patinásodik” több ápolást igényel. Egyik legjobb minőségű a ruskicai márvány, amit használunk. Ezen anyagok közül fehér és rózsaszínű változat egyaránt kedvelt. Ez a szín és struktúra nem található meg a gránitok között.

Színek - Az anyagminőséget és színeket kiválaszthatják anyagkínálatunkból.

Kiegészítők - A sírokhoz rengeteg féle kiegészítő rendelhető:

  • Porcelán sírkő képek, kiegészítők
  • Gránit, márvány - vázák, lámpák, mécsestartók, kaspók, sarokdíszek, virágládák, padok.
  • Bronz betűk és kiegészítők gazdag választéka, amit katalógusainkból kiválaszthat.

Ár - Ha a termék katalógusokból kiválasztott sír összeállítását elküldi az árajánlat kérő lapon, igyekszünk a lehető leggyorsabban válaszolni kérdéseikre és megküldeni az árakat.
Akciós sírkő összeállításainkat beárazva találhatják meg - Akciók menüpontunk oldalán.